Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Thuis of ziekenhuis

Je hebt twee keuzes als het gaat om de plaats van bevallen, thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch).
Zolang er geen medische reden voor een ziekenhuisbevalling is, is de keus aan jou.
Hierbij is het van belang dat je een plaats kiest, waar je je vertrouwd en op je gemak voelt. De een zal zich beter op haar gemak voelen in de thuisomgeving terwijl een ander voor het ziekenhuis kiest. 

Bij een thuisbevalling is er naast ons ook een kraamverzorgster aanwezig, die ons zal assisteren. Sinds dit jaar zou het kunnen zijn dat bij een poliklinische bevalling de kraamverzorgster aanwezig is van het kraambureau waarbij je je hebt aangemeld of de verpleegkundigen van de verloskamers.

Het is heel prettig als je kiest voor een poliklinische bevalling dat een kraamverzorgster ons komt assisteren. Je hebt dan geen hinder van de drukte van de verlosafdeling en de kraamverzorgster is er alleen voor jou! Na de bevalling gaat de kraamverzorgster met jullie mee naar huis om de eerste start thuis met de baby te begeleiden.
Je kunt bij het kraambureau waar je je hebt aangemeld vragen of ze ook assisteren bij een poliklinische bevalling. Nog niet alle kraambureaus bieden deze service omdat het nog vrij nieuw is.
Mocht er geen kraamverzorgster komen  dan zal de verpleegkundige van de verloskamers ons assisteren.

Er werken vrij veel kraambureaus met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Tergooi ziekenhuis werkt met de volgende kraambureaus: Babycare, de Waarden en Kraamcetrum Bunschoten. Het WKZ is nog bezig met het opzetten van deze manier van samenwerking.

Sommige verzekeraars berekenen een eigen bijdrage wanneer je besluit om poliklinisch te bevallen. Mocht je onverwacht tijdens de bevalling toch overgedragen worden aan de gynaecoloog dan vervalt deze bijdrage. 

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zo ook met bevallen. Wij staan open voor suggesties m.b.t. de baringshoudingen. Dus heb je een voorkeur voor een manier van bevallen laat ons dat dan weten. 

Wij hebben altijd een baarkruk bij ons en staan open voor badbevallingen. 

Met de volgende ziekenhuizen werken wij samen:
- Amersfoort, Meander Medisch Centrum
- Utrecht, Wilhemina kinderziekhuis (WKZ/ UMC)
- Blaricum, Tergooi ziekenhuis

Meer over de plek van de bevalling kan je hieronder lezen:

Thuis of ziekenhuis?
Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer