Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Strippen

 

Wat is strippen? 

 
Wanneer je 41 weken zwanger bent, is er een redelijke kans dat je al een beetje ontsluiting hebt. Dan is het mogelijk via inwendig onderzoek met twee vingers bij de vliezen te komen en ze proberen los te maken van de baarmoederwand. Dit heet strippen. 
Na het strippen maakt je lichaam een stofje aan: prostaglandine. Dat maakt je baarmoedermond "rijper". Bovendien kán het binnen 48 uur uw weeën opwekken. 
 
Als de baarmoedermond nog dicht is kunnen we niet strippen.
 

Is het strippen pijnlijk?

Of het strippen pijnlijk is hangt af van een aantal factoren. Het hangt af van onder andere de toegankelijkheid van de baarmoedermond, of de baarmoedermond naar voren is gekomen of nog wat naar achteren ligt. Elke vrouw ervaart een andere mate van gevoeligheid. Als het strippen te gevoelig is dan stoppen we het strippen.

Vanaf 41 weken zinvol 

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat strippen zinvol is tussen 41 en 42 weken zwangerschapsduur. Op het spreekuur bespreken we de mogelijkheid om te strippen vanaf 41 weken.

Er zijn geen risico's verbonden aan strippen. Het is wel mogelijk dat er door het strippen wat onschuldig bloedverlies optreedt. Dit heeft te maken met het feit dat de baarmoedermond zeer goed doorbloed is in de zwangerschap en er bij aanraking gemakkelijk een bloedvaatje springt. Het is ook mogelijk dat je wel voorweeen krijgt van het strippen, maar dat de bevalling niet doorzet.

 
Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer