Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Aanstaande vaders

Ook mannen hebben invloed op de kans dat je zwanger wordt.

Tips

Mannen die alcohol drinken hebben minder zaadcellen en die vertonen vaker afwijkingen. Dit betekent niet dat je kans hebt op een kindje met een aangeboren afwijking, maar de kans op bevruchting neemt af. Ongeveer 3 maanden na het stoppen van overmatig alcohol gebruik is de kwaliteit van het zaad hersteld.
 
Mannen met vitamine C en zink tekort kunnen verminderd vruchtbaar zijn. Goed en gevarieerd eten is daarom belangrijk. Wanneer dit niet lukt is het zinvol een multivitaminepreparaat te gebruiken.

Na griep, verkoudheid of koorts is de kwaliteit van het zaad minder. Dit betekent dat de kans op bevruchting afneemt.

Meerdere zaadlozingen per dag zorgt voor minder geconcentreerd sperma. De voorraad rijpe zaadcellen raakt uitgeput. Het zaad is het krachtigst als je om de dag vrijt.

Roken beïnvloed het zaad nadelig. Drie maanden na het stoppen met roken is het zaad verbeterd.

Drugs heeft ook invloed op de kwaliteit van het zaad. Het is beter om hiermee te stoppen als jullie een kinderwens hebben.

Het warm worden van de zaadballen kan nadelige invloed hebben op de vruchtbaarheid van een man. Let op: zittend beroep, strakke onderbroeken, hete baden, sauna.

Tenslotte kan ook door bepaalde schadelijke stoffen de zaadproductie verminderd worden. Denk aan fotozaak, schildersbedrijf, tuinbouw.

Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer