Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Anticonceptie

Anticonceptie

Je kunt bij ons terecht met vragen over anticonceptie. Deze kunnen we dan ook aan je voorschrijven. In het kraambed bespreken we anticonceptie altijd, zo nodig schrijven we direct een recept uit. Ook kun je tijdens de nacontrole advies en een recept krijgen, passend bij jouw situatie. 

Spiraal

Wij plaatsen spiralen vanaf 12 weken na de bevalling, zowel de koperhoudende als de hormoonhoudende spiraal. Ook als je niet bij ons bevallen bent ben je welkom voor het plaatsen van een spiraal. 

De afspraak duurt ongeveer 30 minuten en daarin kijken we meteen na het plaatsen met de echo of de spiraal goed zit. De kosten voor het plaatsen worden door de meeste verzekeringen vergoed. 
Daarnaast zijn er de kosten van de spiraal zelf, welke je op recept bij de apotheek kunt halen. Het hangt af van je verzekering of deze vergoed wordt. 

Als je binnen drie maanden na plaatsing (bij ons) de spiraal wilt laten verwijderen, doen we dat kosteloos. Als je de spiraal later wilt laten verwijderen of je hebt hem elders laten plaatsen, brengen we daar 35 euro voor in rekening. Tenzij je direct weer een nieuwe spiraal laat plaatsen, dan zit het verwijderen bij het tarief van de plaatsing in. 

Tenslotte, je bent welkom voor een echo om te kijken of de spiraal goed zit als je hem elders hebt laten plaatsen, dit kost dan ook 35 euro. 

Wil je meer informatie over anticonceptie of wil je een afspraak maken voor het plaatsen van een spiraal, neem dan gerust contact met ons op via info@verloskundigenpraktijkvitae.nl of 035-6013547. 

Ook kun je informatie vinden op www.anticonceptie.nl

Overzicht welke verzekeringen het plaatsen van de spiraal WEL vergoeden:
Zilveren Kruis/  Pro Life verzekeringen/ Interpolis/ FBTO/ De Friesland/ Avero Achmea/ IAK/ Aevitae
Menzis
CZ/ OHRA/ Nationale Nederlanden
VRZ/ ONVZ/ ENO/ OWM/ Zorg en Zekerheid/  Salland/ Hollandzorg/ Zorgdirect/ ONVZ/ VVAA/ PNO
VGZ
Caresq/ Promovendum/ Nationaal Academic/ Besured/ Atlas

Overzicht welke verzekeringen het plaatsen van de spiraal NIET vergoeden:
DSW/ Stad Holland/ De Amersfoortse/ Ditzo 

Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer