Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Tweede trimester

Jullie zijn in wat rustiger vaarwater gekomen. De klachten nemen meestal af en de buik is nog niet zo groot dat het je vriendin/ vrouw in de weg zit. Dit is de periode om dingetjes te regelen zoals de kinderkamer.   

Wanneer jullie niet getrouwd zijn is het handig om het kindje te erkennen. Dit doe je door een afspraak te maken bij het gemeentehuis en daar samen heen te gaan. Wil jij als vader ook wat te zeggen hebben als het kindje er eenmaal is, zorg dan dat je kort na de bevalling het gezag regelt. Anders is je vriendin automatisch "de baas". Hoe je dit regelt hoor je tijdens de afspraak met het gemeentehuis.   

Vanaf een week of 20 kan je vriendin/ vrouw de baby voelen bewegen. Wanneer jij het voor het eerst voelt verschilt heel erg per persoon. Dit kan bij 20 weken maar ook bij 28 weken. Je moet net geluk hebben dat hij/ zij schopt wanneer jou hand op haar buik ligt.   

Hoewel jullie in het 1ste trimester misschien niet/ nauwelijks gevreeën hebben vanwege alle klachten, is dit de periode dat veel vrouwen juist meer zin hebben (veel vrouwen betekent niet alle…). Vrijen is in elk stadium van de zwangerschap veilig. Je kunt niets vervelends veroorzaken en je kunt ook de baby niet raken. 
Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer