Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Derde trimester

De laatste loodjes. Jullie kunnen gaan aftellen. Is de babykamer al bijna klaar? Waarschijnlijk wordt het allemaal wat echter voor je nu je ziet dat er daadwerkelijk een bedje staat voor jullie baby. Ook kun je niet meer om de buik van je vriendin/ vrouw heen. Je kunt zelfs haar buik zien bewegen wanneer het kindje zich omdraait. 

Voor je vriendin/ vrouw wordt het ondertussen steeds zwaarder. Ze krijgt meer klachten zoals moeheid,  vocht vasthouden, slecht slapen en de buik zit letterlijk in de weg. Ook hebben veel vrouwen last van hun rug/ bekken door het gewicht wat ze meedragen en de verweking van hun lichaam. 
Probeer haar zoveel mogelijk te ondersteunen. Ze mag doen wat ze aankan maar niet te zware dingen tillen. 

Ook is het goed als ze elke middag even een uurtje gaat liggen. Misschien slaapt ze, zo niet dan rust haar lichaam toch uit. Stimuleer haar dit te doen. Als je thuis bent kun je haar na een uur wakker maken met een kopje thee, anders slaapt ze 's nachts weer minder goed. 

Je kunt merken dat je vriendin/ vrouw nesteldrang krijgt. Dit betekent dat ze alles tot in de puntjes voor elkaar wil hebben voordat de kleine er is. Ze zal veel opruimen, schoonmaken etc. Zolang ze het aankan, lekker laten gaan!

De bevalling komt ondertussen steeds dichterbij. Misschien ben je er totaal niet mee bezig, misschien ben je ontzettend zenuwachtig. Praat er samen over. Dan weet je ook wat er in het hoofd van je vriendin/ vrouw omgaat en kunnen jullie het delen. Zijn jullie er al uit waar jullie willen bevallen? Jullie kunnen verschillende ziekenhuizen bezoeken om een indruk te krijgen.  Tevens kunnen jullie naar onze informatie avond komen. We zullen geen enge bevallingsfilmpjes laten zien maar bespreken onder andere wat jij als man kunt doen tijdens de bevalling.  

Misschien zit je vriendin/ vrouw wel op zwangerschapsgym of yoga. Vaak zijn daar een of meerdere partneravonden. Voor veel mannen is dit best spannend. Onthoud dat je niet de enige man zal zijn in die groep die dat gevoel heeft.  Ga er open heen, wie weet heb je er wat aan. Voor je vriendin/ vrouw is het in elk geval belangrijk dat je interesse toont.   

Misschien is het leuk om nog een laatste keer (tenzij jullie al een kindje hebben natuurlijk) met z'n tweetjes op vakantie te gaan of lekker een weekendje weg. Het is natuurlijk een minder actieve vakantie dan jullie misschien gewend zijn, maar het kan heel fijn zijn nog even lekker de tijd voor elkaar te hebben.

Wist je dat jullie bed vanaf 37 weken omhoog moet? Het bed moet minimaal 70 cm zijn. Dit kan door middels van bedverhogers (klossen) die je kunt lenen via www.medipoint.nl/lenen of bij de thuiszorgwinkel in Baarn ophalen. 


Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer