Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Bevalling

De meeste vrouwen zien op tegen de bevalling. Ook voor jou als partner is het spannend. Misschien kunnen jullie van te voren bespreken hoe jullie er allebei tegen aan kijken. En wat zowel haar als jou angsten/ onzekerheden zijn. Je mag dit ook altijd met een van ons tijdens het spreekuur bespreken.   

Rond de 30 weken krijgen jullie een drietal boekjes  over de bevalling. Hierin staat hoe jullie je kunnen voorbereiden op de bevalling en hoe ze om kan gaan met pijn. Het is verstandig om dit samen door te nemen. Ook staat er in het boekje wat jullie van ons kregen een stukje 'bevalling'.  

Vervolgens bespreken we bij 36 weken wanneer jullie ons moeten bellen tijdens de bevalling. Deze informatie staat ook in het praktijkboekje. Tijdens deze controle vindt ook de laatste echo plaats, misschien leuk als je mee komt?

Het is handig als je een keer geoefend hebt hoe je makkelijk naar het ziekenhuis rijdt. Als het dan eenmaal zover is ben je goed voorbereid en hoef je je daar niet druk om te maken. Dit geldt ook voor het geval jullie van plan zijn thuis te bevallen. Er kan namelijk tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaan waardoor jullie alsnog naar het ziekenhuis moeten. 
Verder is het handig als je geoefend hebt de maxicosi in de auto te zetten. Als je dat straks moet doen terwijl er een kleine baby in zit, is het handig als je dit kan. 

Probeer te accepteren dat bevallen pijn doet. Het is moeilijk je vriendin/ vrouw met veel pijn te zien. Toch heeft zij niets aan een man die vol medelijden naar haar kijkt of zenuwachtig gaat lopen ijsberen. Probeer dus je hoofd koel te houden en onthoudt dat het in principe een normaal proces is en dat als ze het nodig heeft, ze iets tegen de pijn kan krijgen. Veel vrouwen worden tijdens de bevalling afwezig. Dit komt door endorfine wat een lichaam aanmaakt als er veel pijn is. Dit is dus heel normaal. Probeer haar voor zover mogelijk te ondersteunen. Van te voren weet niemand hoe maar dat wordt snel duidelijk. Ze zal korte zinnetjes gebruiken en vragen om een washand, een rugmassage of wat dan ook. Of ze wil juist helemaal niets en met rust gelaten worden. Onthoud dat je het niet fout kan doen maar het feit dat je er bent voor haar is vaak voldoende. 

Tip: leg het fototoestel op de tas die klaar staat voor het ziekenhuis zodat die straks in alle haast en stress niet vergeten wordt.Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer