Telefoon 035 601 35 47  /  Spoed 06 190 077 09
Wat biedt verloskundigenpraktijk Vitae en waar onderscheiden wij ons in?

Kraamtijd

Na de bevalling heb je wettelijk recht op 2 dagen vrij. Het is belangrijk dat jullie kindje binnen 4 dagen na de geboorte wordt aangegeven in de gemeente waar hij/ zij geboren is. Neem dan het bewijs van de erkenning mee of jullie trouwboekje. 

Tot 8 dagen na de bevalling zal er elke dag 4 tot 8 uur een kraamverzorgster aanwezig zijn om jullie te helpen met de verzorging van jullie kindje. 

Probeer het bezoek te beperken. Jullie zullen allebei moe zijn van de bevalling en daarna zijn de nachten ook onderbroken. Verder is er zoveel nieuws te leren dat de dagen voorbij vliegen. Jullie kindje is nog lang genoeg klein om hem/ haar na de kraamtijd nog te laten zien. Dus bezoek kan ook iets uitgesteld worden. 

Wij zullen ook nog een aantal keer langskomen om de bevalling na te bespreken en te kijken hoe het met jullie gaat. 

Verder zal er een verpleegkundige van het consultatiebureau komen na 5 tot 7 dagen. Zij komt de gehoortest en de hielprik uitvoeren bij jullie kindje. 

Veel vrouwen ervaren na een aantal dagen de 'kraamtranen'. Dit is een dag dat ze erg emotioneel is. Het ontstaat door hormonale veranderingen, moe zijn en alle nieuwe gebeurtenissen die verwerkt worden. Meestal is er geen reden van de tranen en moet ze het gewoon laten gaan. Verwen haar maar lekker en weet dat het erbij hoort en dat jij er weinig aan kunt doen.

Wist je dat je na de bevalling ook het gezag moet regelen over jullie kindje wanneer jullie niet getrouwd zijn. Met alleen erkennen heb jij als man nog steeds niets te zeggen over jullie kindje wettelijk gezien. Hoe dit in zijn werk gaat hoor je wanneer jullie het kindje gaan erkennen. 

Twitter & Nieuws                            @zwangerinsoest

Kinkhoest vaccinatie zwangere

Kinkhoest vaccinatie zwangere lees meer

Fijne feestdagen!

Namens Vitae wensen we je fijne feestdagen! lees meer